Vad brukar ingå i kontorsstädning?

Vad som brukar ingå i en kontorsstädning är faktiskt inte en helt enkel sak att svara på. Det kan var olika för olika städbolag, men de flesta aktörer på den svenska marknaden brukar vara flexibla och kunna anpassa sig efter dina behöv som företagare.

Vi skulle kunna uttrycka det som såhär. I en “standard” – kontorsstädning ingår vanligen dammsugning, dammtorkning, golvmoppning, samt städning av kök och badrum/toaletter. Många brukar även inkludera tömning av papperskorgar i standardtjänsten. Däremot är det inte så vanligt att fönsterputsning och mer tidkrävande städmoment ingår i en ordinär kontorsstädning.

När du letar efter ett städbolag som passar just ditt behov bör du därför vara noga med att kommunicera exakt vad du förväntar dig av städningen – och vad du vill ska ingå. Du bör också tänka igenom vad för slags tider du har tänkt dig. Ska städningen ske på vardagar under den vanliga arbetstiden? Eller måste den ske när kontoret är stängt – kanske på helger eller kvällar?

Givetvis påverkar arbetstider och övriga specialmoment och extrajobb prisbilden. Och för att du ska kunna jämföra olika aktörer är det förstås av högsta vikt att du jämför samma saker.

Du kan läsa mer om detta i vår checklista för kontorsstädning.

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes