Städa kontoret själv eller skriva kontrakt med städbolag?

Det finns flera viktiga argument varför det nästan alltid är en god idé att skriva kontrakt med ett pålitligt städbolag kontra att sköta kontorsstädning själv. För dig som står i valet och kvalet följer här 3 faktorer att ha i åtanke när du väljer väg.

1. Lämna städningen åt proffsen
För många låter det kanske provocerande när vi påstår att det är en konst att städa. Men faktum är att precis som det är stor skillnad på en hemmahobbysnickare och en fullblodsproffsig hantverkare vad gäller kunskap, så är det inte säkert att man kan städa bara för att man sköter dammsugning och dammtorkning hemma ett par gånger i veckan. Seriösa städbolag lägger ner mycket tid och resurser på att utbilda sin personal. Både vad gäller att städa strukturerat, som att städa miljövänligt och få bästa resultet. Dessutom är städning ett “hantverk” som tar ett par år att bli riktigt bra på, varför man inte ska underskatta värdet av en städbolag där personalen har gedigen erfarenhet inom sitt gebit. Några av de vanligaste städmomenten som ingår i en kontorsstädning hittar du under checklista kontorsstädning.

2. Lägg tid på det som genererar pengar
Vad är din tid som företagare värd? Om du eller någon annan i personalen ska avsätta flera timmar varje vecka åt att städa ditt kontor, så ska du alltid sätta samma prislapp på tiden det tar att städa, som era tjänster i övrigt. Om du räknar såhär så kommer du sannolikt att märka att du faktiskt sparar både tid och pengar på att låta städproffsen sköta din konstorsstädning. (Är din tid inte värd så mycket? Då är det kanske dax att tänka om hela din affärsidé…)

3. Ett rent och trivsamt kontor främjar effektiviteten
Att arbeta i en trivsam miljö har stora effekter på vår produktitivet. En sanning som knappast någon, efter alla undersökningar som gjort, ifrågasätter, men som ändå har en tendens att hamna i skymundan. Poängen är helt enkelt att om du vinnlägger dig om att hålla rent och fräscht och trivsamt på kontoret, så kommer personalen att dra in mer pengar till företaget. Rent konkret så kan du alltså öka företagets intäkter och kreativa kapital, genom att lägga en extra slant på kontorsstädning.

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes